8 Kasım 2016 Salı

National Health

National Health
Ulusal Sağlık

Illness strikes at rich and poor alike. But it has always been easier to avoid it or at least to buy a cure, if you are rich.
Hastalık,varlıklıyı da yoksulu da yakalar. Ama varlıklıysanız, hastalıktan korunmanız ya da en azından tedavi olanağı sağlamanız, her zaman daha kolay olur.


There was a terrible plague in 1665.   In London seven thousand people died in one week alone.1665'te korkunç bir veba salgını oldu. Londra'da, yalnız bir hafta içinde yedi bin kişi öldü.

But many of the rich simply moved to the country. John Milton, for example, went away to Buckinghamshire and wrote Paradise Lost.
Ama varlıklı kişilerin çoğu taşraya gittiler. Sözgelimi John Milton, Buckinghamshire'a giderek, Paradise Lost'u (Yitik Cennet) yazdı.

Today good health is not reserved for those with money.
Under the National Health Service nobody pays their doctor.   

Bugün sağlıklı olma, yalnızca paralıların tekelinde değildir.Ulusal Sağlık Kurumu'na bağlı olanlar doktora ücret ödemez.

Medicine is very cheap and hospital treatment is absolutely free for everybody. And visitors to Britain can take advantage of this if their country has a reciprocal agreement.
İlaç çok ucuz, hastane bakımı da herkes için kesinlikle ücretsizdir. Britanya'ya gelen ziyaretçiler, ülkeleri ile karşılıklı bir anlaşma varsa, bundan yararlanabilirler.

Kaynak:Oxford dil öğretim ansiklopedisi

0 yorum: