16 Şubat 2017 Perşembe

How to Prepare Yourself for Big Opportunities

How to Prepare Yourself for Big Opportunities
Kendİnİzİ Büyük FIrsatlara NasIl HazIrlamalIsInIz?

MANY PEOPLE LİVE İN HOPEFUL EXPECTATİON. MOST DREAM OF BİG OPPORTUNİTİES COMİNG THEİR WAY. THEY PİCTURE THE REWARDS, THE RECOGNİTİON, AND THE ADRENALİNE RUSH OF A CHALLENGE.
BİRÇOK KİŞİ ÜMİTLİ BİR BEKLEYİŞ İÇİNDE YAŞAR. ÇOĞU İNSAN KARŞILARINA ÇIKACAK BÜYÜK FIRSATLARIN HAYALİNİ KURAR. ALACAKLARI ÖDÜLLERİ, TANINIRLIĞI VE MÜCADELENİN GETİRDİĞİ ADRENALİN ARTIŞINI HAYAL EDERLER.

It is a rather odd quandary. Why pursue your big shot at success without preparing for the reality? Is it possible that people simply don't truly believe it's possible? Ultimately, that's a poor excuse for falling short. If the big opportunity comes and you can't recognize it or manage it, you'll let people down and potentially damage your reputation. More importantly, you'll probably never see that same opportunity again.
Biraz ilginç bir ikilem bu. Başarılı olmamızı sağlayacak büyük fırsatı neden gerçekliği göz ardı ederek kovalamaya başlarız? Bunun nedeni insanların kendi başarılarına gerçekten inanmamaları olabilir mi? Nihayetinde bu, başarısız olunca uydurulmuş kuru bir bahane. Bu büyük fırsat karşınıza çıkar ama siz fark edemez ya da doğru şekilde kullanamazsanız insanları hayal kırıklığına uğratma ve itibarınıza zarar verme riskini almış olursunuz. Büyük ihtimalle böyle bir fırsat da karşınıza bir daha çıkmaz.

The only thing worse than not getting great opportunities is letting them pass you by when you don't have to. Prepare yourself with these questions that help assess your readiness for a great opportunity.
Büyük fırsatlar yakalayamamaktan daha kötü olan tek durum bu fırsatları ortada hiç sebep yokken kullanamamanızdır. Sizin için derlediğim sorulara vereceğiniz yanıtlarla harika bir fırsata ne kadar hazır olduğunuzu ölçüp eksiklerinizi giderebilirsiniz.

1. Do you have the infrastructure/resources?
Many dream of getting the big TV spot or viral article that will gain them instant fame. It sounds great, but the results can be so overwhelming that your website might crash, or your infrastructure won't be able to handle the customer traffic. If you are working on something big, you need to make sure that you have the proper tools in place to get it done, such as readying people and processes that support the size of the opportunity.   

1. Gerekli altyapınız/kaynağınız var mı?
Birçok insan kendisini hemen meşhur edecek bir televizyon reklamında oynamak ya da hızla yayılacak bir makale yazmak ister. Tüm bunlar kulağa çok hoş gelse de, geri dönüşler internet sitenizin çökmesine neden olacak ya da altyapınızın müşteri trafiğiyle baş edememesine yol açacak kadar baskın olabilir. Büyük bir iş üzerinde çalışıyorsanız fırsatın büyüklüğünü omuzlayabilecek insanları ve süreçleri hazırlamak gibi, o işin bitmesi için gereken araçlara sahip olduğunuzdan emin olun.

2. Do you have the skill?
Nothing looks worse than overselling your knowledge, expertise, or abilities, only to be incompetent when the opportunity occurs. Before you pursue big opportunities, do a self-assessment. Be as unflinchingly honest and critical as you can about your readiness. If your current skills and knowledge don’t cut it, either figure out what it takes to develop them or let the opportunity go.

2. Gerekli beceriniz var mı?
Hiçbir şey sizi; kendi bilgi birikiminizi, uzmanlığınızı ya da yeteneklerinizi göklere çıkarmışken fırsat doğduğunda yetersiz kalmaktan daha kötü gösteremez. Büyük fırsatlar kovalamadan önce bir öz değerlendirme yapın. Ne kadar hazır olduğunuz konusunda tam anlamıyla dürüst ve eleştirel olun. Sahip olduğunuz beceriler ve bilgi birikimi söz konusu fırsat için yeterli değilse ya bunları nasıl geliştireceğinizi düşünün ya da o fırsattan vazgeçin.

3.  Do you have the time?
An excess of other commitments will interfere with your ability to deliver. Your focus and efforts will not be efficient if they are divided in too many places. You might need to close out other pursuits or wind down some relationships to make room for the big time.

3. Gerekli zamanınız var mı?
Yürüttüğünüz diğer işlerin yoğunluğu işleri teslim etme becerinizi kısıtlayabilir. Odak ve çabanız çok fazla işe bölündüğünde gerekli verimi sağlayamazsınız. En üst noktaya ulaşmak için bazı ilişkilerinizi hafifletmek ya da meşgalelerinizin bir kısmından vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.

4. Do you have the team?
Big opportunities need support. As a leader, you need to assess your team members' level of preparedness, too. They should be aligned in the pursuit, well-informed and eager. You need buy-in to get your people to put aside time from their current tasks while betting on what's to come. Make sure you provide them the training to build their confidence and belief in their capability.

4. Gerekli ekibiniz var mı?
Büyük fırsatlar desteğe ihtiyaç duyar. Bir lider olarak, ekip üyelerinizin hazırlık seviyelerini de değerlendirmeniz gerekir. Onların da aynı amaca odaklanmış, bilgili ve istekli olmaları gerekir. Gelecekteki fırsatlar üzerine düşünürken, mevcut işleri bir süreliğine erteleyebilecek gerekli vakti ekibinize sağlayın.
Özgüvenlerini ve becerilerine duydukları inancı geliştirmeleri için gerekli eğitimi almalarını mutlaka sağlayın.

5. Do you have the commitment?
Your head must be in the game to truly take advantage of an opportunity. Many opportunities sound good until the reality of what they require comes into full view. Do your homework. Explore what the opportunity really means. Decide what you are truly willing to give up to make those big dreams come true.

5. Gerekli özveride bulunuyor musunuz?
Bir fırsattan tam anlamıyla istifade etmek için kendinizi ona adamalısınız. Birçok fırsat, gerektirdikleri gerçeklik ortaya çıkana kadar güzel görünür. Dersinize çalışın. Söz konusu fırsatın gerçekten ne anlama geldiğini keşfedin. Büyük hayallerinizi gerçekleştirmek için nelerden vazgeçebileceğinize karar verin.

ingilizcesi :http://www.skylife.com/en/2017-01/how-to-prepare-yourself-for-big-opportunities
türkçesi:http://www.skylife.com/tr/2017-01/kendinizi-buyuk-firsatlara-nasil-hazirlamalisiniz

0 yorum: