21 Ekim 2016 Cuma

How Do You Moroccans Say It?


How Do You Moroccans Say It?
Siz Faslılar NasI' Diyor?
LANGUAGE, GESTURES AND FACIAL EXPRESSIONS ARE THE ESSENTIAL ELEMENTS FOR ANY INTERACTION.
DİL, JEST VE MİMİKLER ETKİLEŞİMİN AYRILMAZ UNSURLARI. FAS İÇİN DE AYNI KURAL GEÇERLİ.

Morocco has always been a popular destination among globetrotters thanks to its natural beauty, friendly people and exotic atmosphere.
Fas; doğası, cana yakın insanları ve otantik atmosferiyle gezginlerden en çok ilgi gören destinasyonlardan.

With its lively social life, hugely diverse bazaars and legendary beaches, this North African country is famous for its hospitality.
Hareketli eğlence yaşamı, binbir çeşit ürün bulacağınız çarşısı ve dillere destan plajları ile Afrika’nın kuzey burnundaki bu ülke, tüm ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlıyor.

And given that Morocco’s infrastructure is far more developed than that of its neighbors on the continent, the country is comfortable in many ways, from telecommunication to transportation.
Üstelik kıtadaki diğer ülkelere kıyasla oldukça gelişmiş altyapı hizmetleri sayesinde Fas’ta telekomünikasyondan ulaşıma pek çok alanda konforunuzdan ödün vermeden seyahat edebileceksiniz.

Add the Moroccan cuisine, laden with dozens of delicious flavours, and the year-round beautiful climate to the mix, and you have an adventure-filled country that invites plenty of exploration.
Tüm bu zenginliklere, kendine özgü onlarca yemeğiyle Fas mutfağı ve yaz kış ayrı güzellikteki iklim de eklenince, Fas seyahati mutluluk ve keşiflerle özdeşleşen bir maceraya dönüşüyor.

Take a look at our tips before visiting Morocco and learn how to best communicate with the locals.
Fas’ı görmeden önce, hazırladığımız ipuçlarına göz atın ve size harika bir tatil vadeden bu ülkenin insanlarıyla en iyi iletişimi nasıl kuracağınızı öğrenin.


1-Marhaba bikum/bikunne
1-Merhaben
Biküm/ Bikünne (Marhaba bikum)


Sharing a lovely meal is the best way to mingle for Moroccans. Hosts and hostesses welcome their guests with a hug, saying “Marhaba bikum!” to male visitors and “Marhaba bikunne!” to females. If you’ve developed a close relationship, expect to get a friendly kiss on the cheek.
 Faslılar için güzel bir yemekten daha iyi bir kaynaşma aracı yoktur. Ev sahipleri, erkek misafirleri “Merhaben biküm!”, kadın misafirleriyse “Merhaben bikünne!” diyerek selamlar ve sarılır. Eğer samimiyetiniz geliştiyse, yanağınızda arkadaşça bir öpücük bulmaya hazır olun.


2-Follow the dress code when visiting religious places
 2-Dinî mekânları gezerken kıyafet kurallarına uygun davranın

Every religious place in the world has its own rules and it’s no different in Morocco.
Dünyanın her yerinde ibadethanelerin kendilerine has kuralları vardır ve Fas’ta da bu farklı değil.

A tip for female visitors: make sure you pack a shawl to cover your shoulders when visiting a church, and your head in a mosque.
Kadın turistlere tavsiyemiz, kiliselere girerken omuzlarına ve camilere girerken de başlarına örtebilecekleri bir eşarbı çantalarına koymaları.

Also, make sure you take off your shoes before entering a mosque. This applies to both men and women.
 Ayrıca ister kadın ister erkek olun, camilere girerken ayakkabılarınızı çıkarmayı unutmayın.


3-Alhamdulillah
3-Elhamdülillah
 The word "Alhamdulillah" is used in all Muslim countries to express satisfaction. (The literal translation is: “Thank God.”) It's no different in Morocco, although here you can extend the sentiment with a kind physical gesture.
 Diğer bütün Müslümanlar gibi, Faslıların da memnuniyetlerini belirtmek için sık sık kullandığı bu ifade “Allah’a şükürler olsun” anlamına gelir.

If you’re happy with the time you’ve spent in Morocco, express your gratitude by putting your right palm on your chest at heart level.
Fas’ta geçirdiğiniz zaman sizi memnun ediyorsa; sağ elinizi, avuç içiniz kalp hizanıza gelecek şekilde göğsünüze koyarak memnuniyetinizi sempatik bir şekilde gösterebilirsiniz.


4-Don’t tighten your hand too much when shaking hands
 4-Tokalaşırken karşınızdakinin elini asla çok sıkı tutmayın

Don’t be surprised if you give someone a very firm handshake and receive a cold lookin return. In Moroccan culture, a tight handshake means a hostile challenge and is considered rude.
 Kendinize güveninizi aktarmak için karşınızdakinin elini sımsıkı kavradıktan sonra soğuk bir muameleyle karşılaşırsanız şaşırmayın. Zira Fas kültüründe sıkıca tokalaşmak düşmanca meydan okuma anlamına gelir ve kabalık kabul edilir.

5-Inshallah
5-İnşallah

This phrase, which means “God willing,” is frequently used by Muslim people when referring to future plans.
Daha çok gelecek planları ile ilgili konuşurken kullanılan ve “Allah izin verirse”, “Allah’ın izniyle” gibi anlamlara gelen bu kelime, Müslümanlarca yaygın olarak kullanılan kalıplardan.

The phrase is even better received by the other party when you raise your head towards the skies as you’re saying it.

 Ayrıca “İnşallah” derken başınızı hafifçe göğe doğru kaldırmanız karşınızdaki insan tarafından hoş karşılanacaktır.

http://www.skylife.com/en/2016-02/how-do-you-moroccans-say-it

0 yorum: