29 Haziran 2015 Pazartesi

Fight against organised crime

Fight against organised crime

Örgütlü suçlarla mücadele

Turkey adopted a new Action Plan against Organised Crime (2013-15), implementing the National Strategy against Organised Crime (2010-15).

Türkiye, 2010-2015 Organize Suçlarla Mücadele Ulusal Stratejisi’nin uygulanmasına yönelik yeni bir Organize Suçlarla Mücadele Eylem Planı’nı (2013-2015) kabul etmiştir.

Turkey signed but has not yet ratified the Council of Europe Convention on Cybercrime. Data collection and analysis capacity need to be improved. Further efforts are also needed as regards trafficking in human beings.

Türkiye, Avrupa Konseyi Siber Suçlar Sözleşmesi’ni imzalamış ancak henüz onaylamamıştır. Veri toplama ve analiz kapasitesinin geliştirilmesine ihtiyaç vardır.

The framework anti-trafficking law has still to be adopted. A comprehensive, multi-disciplinary and victim-oriented approach to trafficking needs to be developed and identification of victims needs to be improved.

İnsan ticaretiyle mücadele konusunda daha fazla çabaya ihtiyaç vardır. İnsan ticaretiyle mücadele konusundaki çerçeve yasa henüz kabul edilmemiştir. İnsan ticaretine ilişkin kapsamlı, multi-disipliner ve mağdur odaklı bir yaklaşımın geliştirilmesi ve mağdur tespitinin iyileştirilmesi gerekmektedir.

For a detailed analysis of developments in the fight against organised crime, see Chapter 24
— Justice, freedom and security.

Örgütlü suçlarla mücadele konusundaki gelişmelerin ayrıntılı bir incelemesi için bkz. Fasıl 24 – Adalet, Özgürlük ve Güvenlik.

Kaynak:

2013 Türkiye İlerleme Raporu (Türkçe)
2013 Türkiye İlerleme raporu  (İngilizce)

0 yorum: