29 Haziran 2022 Çarşamba

“CLEAN AIR, IT’S YOUR MOVE!”

The Annual Bike Tour, with its traditional crossing of the Bosphorus Bridge, will be held in Istanbul on 22 September 2013, on the occasion of the European Mobility Week, with the support of the Delegation of the European Union to Turkey and the Cyclists Association.
 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Boğaz Köprüsü’nün de geçildiği İstanbul Bisiklet Turu, Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle 22 Eylül 2013 tarihinde düzenleniyor. Bisikletliler Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından destekleniyor. 


The EU Delegation Turkey supports the event to emphasise the importance of using non-polluting means of transport, such as bicycles rather than travelling by car, opting for public transport for commuting, or choosing to walk, that can enhance our quality of air, environment and eventually life.
AB Türkiye Delegasyonu günlük ulaşımda motorlu taşıt kullanımı yerine -hava, çevre ve netice itibariyle yaşam kalitemizi arttırabilecek seçenekler olarak- çevre kirliliği yaratmayan bisiklet gibi araçların veya yaya ulaşımı gibi tercihlerin önemini vurgulamak üzere etkinliği destekliyor.

Environment Day İstanbul Bike Tour 2013
Çevre Günü İstanbul Bisiklet Turu 2013

The annual environment ride is held every year since 2001 by the Cyclists Association (a member of the European Cyclists Federation). Thousands of cyclists from all around Turkey and neighbouring countries join in the event, crossing the Bosphorus Bridge on their bicycles. The event is open to cyclists of all ages from 7 to 77.
Avrupa Bisikletliler Federasyonu'nun bir üyesi olan Bisikletliler Derneği, 2001'den bu yana her yıl çevre için bisiklet gezisi düzenliyor. Etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından ve komşu ülkelerden katılacak binlerce bisiklet sever, Boğaz Köprüsü’nü bisikletleri ile geçecekler. Etkinlik 7'den 77'ye her yaştan bisiklet severin katılımına açık olacak.

The activity will kick off at Lütfü Kırdar Congress and Exhibition Centre on Sunday 22 September at 10:30 am. The cyclists will gather at the spot beginning at 9 am. The route from start to the destination of Haydarpaşa Train Station will be through Şişli, Mecidiyeköy, Balmumcu, the 1st Bosphorus Bridge, Nakkaştepe junction, Beylerbeyi, and Haydarpaşa. The route is approximately 18.5 km and the tour is expected to last 1.5 hours.
Bisiklet turu 22 Eylül Pazar günü saat 10.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önünde başlayacak. Haydarpaşa Tren Garı’nda sona erecek olan ve Şişli, Mecidiyeköy, Balmumcu, 1. Boğaz Köprüsü, Nakkaştepe kavşağı, Beylerbeyi ve Haydarpaşa güzergâhını takip edecek yaklaşık 18,5 km'lik turun 1,5 saatte tamamlanması bekleniyor.   

The participants are obliged to wear bicycle helmets and the brakes of their bicycles should be fully operational. The cyclists will keep at 15 km per hour and will not be permitted to speed up.
Katılımcıların kask takmaları ve bisiklet frenlerinin tam çalışır vaziyette olması zorunludur. Bisiklet severler tur boyunca saatte 15 km hızla ilerleyecek ve daha fazla sürat yapmalarına müsaade edilmeyecektir.

Clean air – it’s your move!
Temiz hava için sıra sizde!

A major environmental initiative of the European Union is the European Mobility Week 2013 which aims to clean up the air we breathe in cities, and by doing so, create a healthier, happier Europe. Avrupa Birliği şehirlerde soluduğumuz havanın temizlenmesi ve böylece daha sağlıklı ve daha mutlu bir Avrupa yaratılması amacıyla önemli bir çevre girişimi olarak 2013 Avrupa Hareketlilik Haftasını düzenliyor.

 

Air, free from impurities leads to a longer life by an average of eight months, and has been proven to reduce the likelihood of respiratory and cardiovascular health issues. Conversely, air laced with pollutants increases the risk of lung diseases, including asthma, pneumonia, and lung cancer.
 Kirden arınmış temiz havanın insan hayatını ortalama 8 ay uzattığı ve solunum ve kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı ispatlanmıştır. Buna karşılık, kirleticilerle bozulan hava kalitesi astım, zatürre ve akciğer kanseri de dâhil akciğer hastalıkları riskini arttırmaktadır. 


And it’s not only human health that is affected – air pollution harms the environment, resulting in acidification, biodiversity loss, ozone depletion and climate change.
Hava kirliliği sadece insan sağlığını etkilemekle kalmamakta, aynı zamanda çevreye zarar vermekte ve bunun sonucunda asitlenmeye, biyo-çeşitliliğin azalmasına, ozon tabakasının incelmesine ve iklim değişikliğine de neden olmaktadır.

Changing our transportation habits can go a long way to stemming urban air pollution. This year’s European Mobility Week slogan, “Clean air, it’s your move!” reflects the power that citizens have to improve air quality through their mobility choices. It is a reminder that we all have a part to play, and that even small changes, can enhance our quality of life.
Ulaşım alışkanlıklarımızın değiştirilmesi uzun vadede kentsel hava kirliliğinin önlenmesini sağlayabilir. Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası’nın sloganı olan "Temiz hava için sıra sizde!", vatandaşların ulaşım konusunda yapacakları tercihlerle hava kalitesini arttırabileceklerini vurgulamaktadır. Bu slogan aynı zamanda bizlere, hepimizin sorumluluk taşıdığını ve küçük değişikliklerin dahi yaşam kalitemizi arttırabileceğini de hatırlatmaktadır.


http://www.avrupa.info.tr/tr/resource/news-archiv/news-single-view/article/temiz-hava-sira-sizde.html


0 yorum: