12 Ekim 2014 Pazar

GAZA ANNOUNCEMENT TO THE WORLD FROM RECTORS OF 111 UNIVERSITIES IN TURKEY IN 11 LANGUAGES

GAZA ANNOUNCEMENT TO THE WORLD FROM RECTORS OF 111 UNIVERSITIES IN TURKEY IN 11 LANGUAGES
TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNİN 111 REKTÖRÜNDEN DÜNYA KAMUOYUNA 11 DİLDE GAZZE BİLDİRİSİ


In Gaza, there has been a great tragedy of humanity. The whole world is not reacting to it as if they were all deaf and blind. The Israeli government has lost its discernment and attack cruelly by putting the children in front of guns.
Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu katliama karşı bütün dünya kör ve sağır gibi davranıyor. İsrail Yönetimi, muhakeme yeteneğini kaybetmiş ve namlunun hedefine çocukları koyarak zalimce saldırıyor.


In Ramadan, the holy month of Islamic world, people are having their iftar meal through the bombs with tears, grief and sorrow. Unfortunately, everyone, who closes their eyes to these cruel people and this kind of cruelty, is a sharer of that violence.
İslam dünyasının mübarek Ramazan ayında, Gazze’de, iftarlar bomba seslerinin eşliğinde keder, acı ve gözyaşları ile açılıyor. Maalesef, zalime ve zulme göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı oluyor.

The whole world, especially Islamic, have to be together and display a common attitude in cooperation and solidarity towards actions of Israeli government, which aims our Muslim brothers and Islamic values.
Bütün dünyanın, özellikle de İslam Dünyasının, Müslüman kardeşlerimizi ve İslami değerlerimizi hedef alan İsrail Yönetiminin eylemlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde ortak bir tavır ve duruş sergileme zorunluluğu bulunmaktadır.

Israeli government will end up with nothing by these cruel attacks. However; the more people pass it by and are silent towards these, the more they will listen to the stories of the children who passed away.
İsrail Yönetimi, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Ancak; insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikâyelerini daha çok dinleyecektir.

As the Rectors of universities in Turkey, with the signs below, we vigorously condemn the air strike and ground attacks of occupant Israeli government aimed at Gaza strip on 8th July 2014.
Aşağıda imzası bulunan Türkiye Üniversiteleri Rektörleri olarak; işgalci İsrail Yönetiminin, 8 Temmuz 2014 tarihinde Gazze Şeridi’ne yönelik olarak başlatmış olduğu hava ve devamında kara saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

We vehemently condemn these attacks, which are against the human rights and international law, and in which more than 350 Palestinians, including innocent children and women amongst, have been killed and thousands have been injured.
Aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu beş yüzden fazla sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı, Uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı saldırıları nefretle telin ediyoruz.

This is not the first attack of occupant Israeli government and this is one more clear violation of international law.
İşgalci İsrail Yönetiminin bu saldırısı ilk değildir ve uluslararası hukukun açıkça bir kez daha ihlalidir.

The basic reason why Israel became more aggressive is the obvious support of USA, EU, Arabic governments and especially UN. International society is passing by Israel’s policies, which are crimes of humanity and war.
Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, ABD, AB ve Arap Yönetimlerinin önemli bir kısmının bu süreçteki açık destekleri, İsrail’in daha da saldırganlaşmasının temel nedenidir. Uluslararası toplum, İsrail’in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına göz yummaktadır.

But, it has been expected that regional and international actors apply result oriented pressure policy with an obvious attitude towards Israeli government.
Oysa bölgesel ve uluslararası aktörlerin; işgalci İsrail Yönetimine karşı açık tavır alarak, sonuç odaklı baskı politikaları uygulamaları beklenmektedir.

It has been expected by international public opinion that The United Nations Security Council who has a mission to protect international order, and has been confirmed as a failure many times, should as soon as possible make a decision to set sanctions on Israel and should condemn Israel because of these attacks.
Ayrıca uluslararası nizamı koruma misyonu olan, ancak bu konuda başarısızlığı birçok kez teyit edilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, bu saldırılardan dolayı İsrail'i kınayan ve yaptırımlar öngören bir kararı en kısa zamanda kabul etmesi ve uygulamaya koyması uluslararası kamuoyunca beklenmektedir.

Although UN has dozens of decisions on Israeli government, it is extremely thought – provoking that UN does not have any sanctions on Israeli government.
Birleşmiş Milletlerin; İsrail Yönetimi aleyhine onlarca kararı olmasına rağmen, BM kararlarını uygulamayan İsrail Yönetimine hiçbir yaptırım uygulamaması ise son derece düşündürücüdür.


We as Rectors of universities in Turkey declare that we will;
Türkiye Üniversiteleri Rektörleri olarak;


•    take all sorts of responsibility to build public opinion against massacre on national and international platforms,
• Gazze’deki zulme karşı ulusal ve uluslararası platformda kamuoyu oluşturma konusunda her türlü sorumluluğu alacağımızı,


start funding and aid campaigns in all universities around Turkey to support our brothers in Gaza,
Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak için ülke çapında tüm üniversitelerimizde destek ve yardım kampanyaları başlatacağımızı,


use all sorts of legal procedures to make Israel pay compensation for the sufferers either killed or wounded in Gaza,
Gazze’de hayatını kaybeden ve yaralanan mağdurlar için İsrail Yönetiminin tazminat ödemesi için tüm hukuki yolları kullanacağımızı,

follow the procedure of those, who are in charge of this massacre, being questioned and punished in the eye of international law. 
• Katliam emrini veren ve uygulayanların, uluslararası hukuk nezdinde hesap vermelerinin ve cezalandırılmalarının takipçisi olacağımızı,

• initiate international public opinion to eradicate illegal blockade and occupation against Gaza,
• Gazze’ye yönelik hukuksuz abluka ve işgalin kaldırılması için uluslararası kamuoyunu harekete geçireceğimizi,

that we support the demand of our brothers, who live in a prison-like condition in their own homeland, establishing  independent State of Palestine with the capital city Jerusalem, 
• İşgal edilmiş öz vatanlarında cezaevi hayatı yaşayan kardeşlerimizin, Başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti kurulması taleplerini desteklediğimizi,

stop our all kind of academic, cultural and social relations with Israeli universities that do not blame the massacre of Israeli Government, until that non-human massacre against our brothers in Gaza is stopped and Gaza blockade is removed,
• Gazze’deki kardeşlerimize uygulanan bu insanlık dışı katliam bitinceye ve Gazze ablukası kalkıncaya kadar, İsrail Yönetiminin katliamını kınamayan İsrail’deki üniversitelerle; her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerimizi sonlandıracağımızı,

continue our all kind of academic, cultural and social relations with Israeli universities and Jew academicians that react, raise their voice and protest against the massacre of Israeli government,
İsrail Yönetiminin katliamına karşı tepki koyan, sesini yükselten, protesto eden İsrail Üniversiteleri ve Musevi Bilim insanlarıyla ise her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerimizi devam ettireceğimizi,


give all kind of support to Jew societies and citizens who protest Israeli government for the sake of oppressed people of Palestine suffering and being killed in their own land, while they live in safe and peace away from their country. katliamı sonlandırma ve barış için yapacakları her türlü girişimlerine destek vereceğimizi, Kendileri; ülkelerinin dışında barış ve huzur içinde yaşarken, kendi vatanlarında acı çeken ve hayatını kaybeden Filistinli mazlumlar için, İsrail Yönetimine tepki koyan Musevi Cemaatlerine ve vatandaşlarına her türlü desteği vereceğimizi,
kamuoyuna deklare ederken;

May Allah’s peace and mercy be upon our casualties killed in the attacks of Zionist Israel, May their beloved ones accept our condolences, and May the injured get well soon.
Respectfully announced to public.

Siyonist İsrail Yönetiminin saldırılarında hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Rectors of Universities in Turkey
TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ REKTÖRLERİ

http://www.cu.edu.tr/eng/HaberDetay.Aspx?id=20981

0 yorum: